Rólunk

Munkánk és az Artera Alapítvány küldetése

Artera Alapítvány
a kultúra szolgálatában 

Szűkebb értelemben a Székelyföld, tágabb értelemben egész Erdély hagyományainak ápolását és őrzését tűzte ki célul.

Az ARTERA Alapítvány közművelődési tevékenysége a helyi kézművesség fellendítésére, hagyományőrző és közösségápoló programok szervezésére, valamint kulturális, népművészeti tevékenységre összpontosul.

Székhelyünk, az Artera Alkotóház egész évben tárt ajtókkal vár minden érdeklődőt, népművészeti kiállítással és különböző mesterségek akkreditált oktatásával.

Az Artera Alapítvány története

Az Artera Alapítvány (alapítási év: 1999, Székelyudvarhely) az erdélyi népművészet és sajátos mesterségek hagyományait ápolja, népi játszóházak, alkotótáborok, sokadalmak szervezésével népszerűsíti és új tehetségek felkutatásával biztosítja folytonosságukat.

Legfontosabb fóruma az évente megrendezett Míves Emberek Sokadalma. Artera alapítvány  2005-ben Közép Európa Élő Örökség díj  első helyezettje lett Románia szinten és  Európa szinten  második.

Küldetésünk

Küldetésünk nemcsak a székely-magyar kultúra továbbéltetése, de közösségünk továbbfejlesztése, annak érdekében, hogy az ősiséget összehozzuk a modern világgal.

Az általunk képviselt kultúra teremtő erejét felhasználva szeretnénk a közösségünkben megerősíteni az alkotás vágyát, amely testi, lelki, szellemi fejlődés első, de legfontosabb lépése.

Ezért képezzük fiataljainkat már hosszú évek óta, és tanítjuk őket a kézművesség egyre szélesedő szakágaiban. A fejlődés útját sajátosan, zsigeri természetességgel űzzük, ugyanerre buzdítva a hozzánk látogatókat, és az ARTERA Alkotóház diákjait egyaránt. 

 

Iratkozz fel az ARTERA hírlevélre!

Heti rendszerességgel elküldjük Neked a kézművességgel kapcsolatos ÚJDONSÁGOKAT

Székhelyünk

Székelyudvarhely,
Kadicsfalva utca 71
Irányítószám: 535600

Hívj minket

(+40) 744 593 192
(+40) 756 728 630

Írj nekünk

office@artera.ro
crafts@artera.ro

en_USEnglish